Opvang en bemiddeling van kansloze honden uit het buitenland
Copyright © 2011 PupPlace. All Rights Reserved.

up
Chained to you-Maria Daines
Hier kun je het verhaal van Shepp lezen
 
Regelmatig vragen mensen mij of het nu echt allemaal zo erg is gesteld met de dieren in het buitenland. Mijn antwoord is altijd een volmondig JA!!!!!
Er wordt daar geheel anders gedacht over honden.
Een hond heb je als waakhond en die leg je aan een ketting van een meter of je hebt een hond voor de jacht en na het jachtseizoen laat je ze gewoon achter (in het beste geval) of je hangt ze op aan een boom..Zelfs kleine hondjes worden aan een ketting gehouden als "huishond".
Honden worden er als oud vuil afgedankt en op straat gezet,pups van enkele dagen oud worden in de vuilcontainer gegooid of verdronken.
Castreren en steriliseren  doen ze daar bijna niet. Dat kost geld en bovendien vinden ze dat je een dier het recht om zich voort te planten niet mag ontnemen ....... Nee dat recht mag je honden niet ontnemen,maar wel het recht op een  goed leven. Een leven waar er voor je gezorgd wordt,waar je liefde krijgt,waar je met respect behandeld wordt. Een leven zonder angst,pijn,honger en dorst. Geen leven aan een ketting of  op een koude en natte betonvloer,geen leven waarin je nooit weet of en zo ja  wanneer je een volgende maaltijd krijgt.
Als je in Spanje van je hond afwilt dan kun je in sommige streken de zgn. "hondenvanger" bellen en die komt de hond bij je thuis ophalen,wat wil je nu nog meer?
Een "hondenvanger" wordt meestal betaald door de gemeente en hij heeft ook de plicht om iedere zwervende hond op te pakken en ze vervolgens af te leveren bij het gemeentelijke asiel.
Een asiel mag je het eigenlijk niet noemen en wij spreken dan ook vaak over een dodingsstation. Vaak zijn het smerige gebouwen met vieze en veel te kleine hokken waar veel te veel honden bij elkaar zitten.
Soms is het alleen maar een braakliggend terrein waar een paar schuilhutjes staan en waar de honden aan een ketting leven.
Eenmaal aangekomen in een dodingsstation krijgen honden tussen de 10 en 21 dagen om door hun baas te worden opgehaald of een nieuwe baas te vinden en zo niet(en helaas is dat vaker wel dan niet zo) dan worden de honden  afgemaakt en niet op de meest vriendelijke manieren.

Gelukkig komen er steeds meer particulieren opvangcentra,maar ook die zitten overvol en moeten roeien met de riemen die ze hebben. Veel stichtingen en organisaties die zich inzetten voor de buitenlandse honden steunen deze projecten. Zowel financieel als praktisch en dan moet je bv. denken aan het meehelpen bouwen van betere onderkomens en het sturen van voer,medicijnen,speelgoed,manden,dekens enz.. Op de pagina organisaties vind je veel links naar de sites van dit soort organisaties en daar kun je lezen wat iedere organisatie zoal doet om hulp te bieden ter plaatse.

Alleen de honden naar Nederland halen is niet de oplossing,uiteindelijk zou het mooi zijn als dit soort organisaties niet meer nodig zouden zijn,maar dan moet je de mentaliteit van de mensen daar veranderen en dat doe je niet even in een paar jaar. Ook daar wordt door verschillende organisaties aandacht aan besteed door bv. voorlichting  te geven op scholen en uit te leggen dat honden ook gevoel hebben en niet alleen maar een gebruiksvoorwerp zijn waar je mee kunt doen wat je wilt.

Tot die tijd (als die ooit mag aanbreken) hebben de buitenlandse honden onze steun nodig en tot die tijd zal ik me blijven inzetten voor deze honden. Ze verdienen het!!!!
Niks is mooier dan een pup in huis te krijgen waar de angst en het wantrouwen in zijn ogen te lezen is,maar waar tevens het verlangen naar liefde en begrip te zien is,op te zien bloeien en jou zijn vertrouwen durft te schenken. Ze zijn je zo dankbaar. Het verbaast me telkens weer dat deze honden, die vaak afschuwelijke dingen hebben meegemaakt, toch nog de moed kunnen en willen opbrengen om mensen toch weer te gaan vertrouwen.

Deze honden hebben niks misdaan,ze zijn alleen maar ongewenst en hebben recht op een dierwaardig bestaan.

Ik weet dat ik niet alle honden kan redden,maar iedere geredde hond is er toch één!


Om je enig idee te geven hoe erg het daadwerkelijk gesteld is met de honden in het buitenland kun je een aantal foto's en filmpjes bekijken.
Ik hoor vaak mensen zeggen dat ze daar niet naar willen kijken,maar als je je ogen sluit voor dit soort beelden zal je niet beseffen hoe hard deze dieren onze hulp nodig hebben en zal er nooit iets aan hun situatie veranderen.                                             WAARSCHUWING:de foto's en filmpjes zijn ERG SCHOKKEND!!!!!
FLVPlayer requires JavaScript and the latest Flash player. Get Flash here.

PupPlace op Facebook