Opvang en bemiddeling van kansloze honden uit het buitenland
 
Helaas komen wij met een verschrikkelijk verdrietig bericht. Onze allerliefste Boyd is deze week overleden. Wij zijn ontroostbaar en helemaal kapot van verdriet.

We hebben nog nooit zo'n geweldige lieve hond gehad en hebben helaas maar een jaartje van onze lieve hond mogen genieten, maar we zijn hier toch heel erg dankbaar voor. We hebben vreselijk van hem genoten, en wat een liefde hebben we van hem terug gekregen.

Het jaar 2011 is helaas voor ons begonnen met heel veel verdriet.

Op 2 januari kreeg hij 's middags een zware epileptische aanval waarna Boyd Boyd niet meer was. Hij was volledig gedesoriŽnteerd. Ik heb hem nog even in mijn armen gehouden totdat hij zich van mij af keerde, en me zou aanvallen. Eerst dacht ik nog dat het hondsdolheid was want zijn ogen stonden anders, maar na contact met de dierenarts bleek dat niet zo te zijn. Het bleek een aangeboren afwijking in de bloedvaten te zijn waardoor de lever zijn afvalstoffen niet kon afvoeren en dit wordt ook wel een levershunt genoemd. Deze aanvallen komen voor tussen een half jaar en een jaar. De dierenarts is gekomen en heeft met ons moeten besluiten om hem direct uit zijn lijden te verlossen. Dit is voor ons tot op heden nog steeds niet te hanteren. We weten dat het het enig juiste besluit was maar we missen hem zo vreselijk. Hij had anders constante aanvallen gehad en had nu al hersenbeschadiging opgelopen en daar door een volledige karakterverandering ondergaan. Na toediening van de slaapspuit heb ik hem, want toen kon het weer, in mijn armen genomen en zo goed en zo kwaad mogelijk geprobeerd afscheid van hem te nemen, wat natuurlijk niet ging. Hij is in mijn armen ingeslapen. Vreselijk.

We zullen hem nooit vergeten en we zitten nu al weer met rode ogen.


Remillio en Tamara
† Nederland  02-01-2011
*Spanje december 2009
Copyright © 2010 PupPlace. All Rights Reserved.
back
up
next